KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Cícerové ragú s kyslou kapustou

  • 3 šálky uvareného cíceru
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 šálky kyslej kapusty
  • 1 tofunéza/kokosové mlieko
  • 1 šálka tekvice hokkaido
  • 1 čl majoránka
  • 1 čl chilli/kajénske korenie
  • 1 čl morská soľ
  • 2 pl sojová omáčka
  • ½ čl čierne korenie
  • 2 pl tahini – sezamová pasta


Tekvicu hokkaido umyjeme, nešúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré. Na rozohriatom oleji osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný cesnak a pridáme cícer. Všetko spolu smažíme do sklovita. Pridáme papriku, koreniny a sojovú omáčku a všetko spolu premiešame. Podlejeme vodou, pridáme hokkaidové pyré, kyslú kapustu a dusíme 20 minút. V prípade potreby podlievame vodou, aby to neprihorelo. Pridáme tahini a tofunézu, čím ragú dohustíme a dochutíme podľa potreby, buď soľou alebo sojovou omáčkou. Môžeme podávať s jasmínovou ryžou.