KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Fazula azuki na čínsky spôsob

  • 200 g fazule Azuki
  • 1 ks veľkej cibule
  • 5 ks huby shitake
  • 2 pl sezamového oleja
  • 5 cm riasy Kombu
  • 1 čl morskej soli
  • 1 pl kari korenia
  • Johsen Shoyu – sójová omáčka na dochutenie
  • umeocot na dochutenie (BZL)


Fazuľu prepláchneme a namočíme minimálne na 4 hod. Potom vodu z namáčania zlejeme (ak nás fazuľa nenadúva, tak vodu nezlievame), privedieme k varu, pridáme riasu Kombu, znížime plameň a varíme aspoň 1 hod. Keď je fazuľa dostatočne mäkká, môžeme ju osoliť. Ďalej si na malé kocky nakrájame cibuľu a huby shitake, ktoré na sezamovom oleji do sklovita osmažíme a dochutíme kari korením. Takto osmaženú zmes pridáme k uvarenej fazuli a všetko spolu varíme ďalších 10 min. Na záver dochutíme sójovou omáčkou alebo pre celiatikov umeoctom.

Posilňuje element VODA – obličky a močový mechúr

BZL-bezlepkový recept vhodný aj pre celiatikov