KategóriePickles a šaláty Zdravé recepty

Hlivový šalát

  • 1 šálka hlivy
  • 2 pl BIO olivového oleja
  • 1 ks stredne veľkej cibule
  • 2 ks stredne veľkej mrkvy
  • ½ ľadového šalátu
  • ½ šalátovej uhorky
  • ½ čl himalájskej soli


Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji do sklovita, pridáme nakrájanú hlivu a krátko ju opražíme. Zmes zalejeme ¼ šálky filtrovanej vody, pridáme soľ a všetko spolu dusíme 3 až 5 min. Ľadový šalát, uhorku a mrkvu si zatiaľ nakrájame na kúsky a po schladnutí hlivu spolu s cibuľkou zamiešame do zeleniny.

Posilňuje element DREVO – pečeň a žlčník ale aj element KOV