KategórieRaňajky Zdravé recepty

Kaša z ovsených vločiek – na slano

Autor článku: Peter Planieta

  • 4 šálky filtrovanej vody
  • 1 šálka jemných ovsených vločiek
  • 1 čl riasy Arame
  • 1/2 šálky uvarenej strukoviny
  • morská soľ
  • 1 pl sezamového masla Tahini
  • 1 pl tebi droždia
  • jarná cibuľka, uhorka, mrkva, petržlenová vňať
  • slnečnicové semienka
  • Johsen Shoyu – sójová omáčka na dochutenie


Vodu privedieme k varu, za postupného miešania nasypeme ovsené vločky a pridáme riasu Arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 45 minút. Čas závisí od toho, aké je počasie. Čím je vonku chladnejšie, tým môžeme kašu variť dlhšie.

Uvarenú a osolenú strukovinu rozmixujeme, v prípade potreby zriedime vodou a dochutíme tebi droždím, sezamovým maslom, sójovou omáčkou a nasekanou cibuľkou. Na uvarenú kašu dáme strukovinovú nátierku, celé doplníme nakrájanou uhorkou, mrkvou a petržlenovou vňaťou a dozdobíme opraženou slnečnicou.

Posilňuje hlavne element ZEM – žalúdok, slezinu a slinivku, ale aj element KOV, VODA, DREVO a OHEŇ