KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Klaso soté so zeleninou a lahôdkovým droždím

Autor článku: Peter Planieta

  • 2 veľké cibule
  • 2 pl oleja
  • 1 balík Klasa jemného
  • 1/4 balíka Lahôdkového droždia
  • 1/2 šálky Sójovej plnotučnej múky
  • 1 veľká mrkva
  • 1 stredne veľký kaleráb
  • 1/2 čl ochutenej morskej soli
  • 3 pl Johsen Shoyu – sójovej omáčky
  • 2 šálky vody


Jemne nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme plátky Klasa, krátko orestujeme a zalejeme vodou. Ochutíme soľou, majoránkou a varíme 5 až 10 minút, aby soté získalo príchuť použitých prísad. Pridáme zeleninu nakrájanú na malé kúsky a varíme 10 minút. Pred dokončením pridáme sójovú múku, lahôdkové droždie a povaríme ešte 5 minút. Na záver dochutíme Johsen Shoyu.