KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Pšenoto BZL

Autor článku: Peter Planieta

  • 1 šálka pšena
  • 1 čl riasy Hijiki
  • 3 pl oleja
  • 1 veľká mrkva
  • 1 šálka póru
  • 1 šálka sterilizovanej kukurice bez cukru alebo mrazenej kukurice
  • 300 g cesnakového tofu
  • Tamari – sójová omáčka
  • 2 šálky vody
  • 1/2 čl morskej soli

Pšeno 3x dobre prepláchneme a varíme v pomere 1:3. Po zovretí zoberieme penu, osolíme a varíme s riasou Hijiki na miernom ohni asi 20-30 min. Do uvareného pšena primiešame na drobné kocky nakrájané tofu, na hrubo nastrúhanú mrkvu, kukuricu (odstátu v teplej vode) a na drobno nasekaný pór. Do zmesi pridáme trochu oleja a Tamari podľa potreby. Dobre premiešame a podávame ako rizoto.

Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivku a slezinu