KategórieRaňajky Zdravé recepty

Ryžová kaša s lahodným ovocím

Bezlepkové jedlo 3 – 5 porcií

  • 1 šálka ryžovej krupice
  • 1 čl riasy Arame
  • 100 g BIO figy
  • 100 g BIO hrozienka
  • 1 čl karobu
  • ½ čl BIO škorice
  • 2 ks stredne veľké jablká
  • 100 g BIO mandlí


Štyri šálky filtrovanej vody privedieme k varu, za postupného miešania nasypeme ryžovú krupicu a pridáme riasu Arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 30 min. Ovocná zmes: Figy a hrozienka dáme variť do filtrovanej vody (množstvo tak aby ovocie bolo ponorené). Keď voda začne vrieť pridáme škoricu, karob a varíme 20min. Potom zmes rozmixujeme a pridáme nastrúhané jablka. Na kašu dáme lahodnú zmes ovocia a dozdobíme tanier na sucho opraženými mandľami.

Posilňuje element KOV – pľúca a hrubé črevo ale aj element ZEM