KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Tofu kelový prívarok

  • 1/2 stredne veľkého kelu
  • 10 cm riasy Wakame
  • 1 čl morskej soli
  • 150g Tofu majonézy
  • 2 pl Johsen Shoyu – sójovej omáčky
  • 4 – 5 strúčikov cesnaku
  • 1 čl drvenej rasce
  • 5 pl Arrowrootu – maizeny
  • 200 g Tofu lahôdkového
  • 3 šálky vody


Jemne nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme pokrájaný kel a dusíme 20–30 min. Počas dusenia dochutíme soľou, rascou a roztlačeným cesnakom. Prívarok zahustíme maizenou a varíme ešte 3 min. Pred dokončením pridáme Tofu majonézu a malé kocky Tofu. Na záver dochutíme sójovou omáčkou.

Podporuje pečeň a žlčník