KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Ala Bryndzové halušky

  • 1pl riasy Arame
  • 200g Tempeh údený
  • 1ks tofu nátierky
  • 1 šálka jačmenných krúpov
  • 1 čl morskej soli
  • 2pl sezamového oleja
  • 3 šálky vody


Jačmenné krúpy 3x prepláchneme a dáme variť do vody v pomere 1:3 spolu s riasou Arame. Po zovretí pozberáme penu, osolíme a varíme 50 min. Do uvarených krúpov zamiešame tofu nátierku a potom ich necháme pod pokrievkou ešte 10 min. Na kocky nakrájaný Tempeh osmahneme na oleji 5-10min. Tempeh kladieme navrch bryndzových halušiek. Tanier dozdobíme zeleninou.

Podporuje element KOV – pľúca, hrubé črevo a element OHEŇ.