KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Šošovica na divoko BZL

  • 250 g zelenej šošovice
  • ½ póru
  • 2 bobkové listy
  • 1 pl slnečnicového oleja
  • 5 cm riasy Kombu(zvýši v jedle minerály, nie je nutná)
  • 1čl morskej soli
  • 1 čl suš.medvedieho cesnaku/alebo2 pl čerstvého
  • 2 čl škrob arrowroot/alebo kukuričnýškrob
  • 1 čl citrónovej šťavy


Šošovicu prepláchneme a namočíme na pár hodín. Vodu z namáčania zlejeme, zalejeme novou asi tak 1 cm nad povrch a privedieme k varu. Pridáme riasu Kombu a bobkový list ,znížime plameň a varíme asi 25 min. Na kolieska nakrájaný pór osmažíme na oleji,osolíme a pridáme uvarenú šošovicu aj s vodou. Chvíľu spolu podusíme,pridáme medvedí cesnak a dohustíme škrobom, ktorý rozmiešame v troche vody. Necháme prejsť varom a vypneme. Môžeme pokvapkať citrónom.