KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Tempeh karfiolová omáčka

  • 1 ks väčšej cibule
  • 2 pl oleja
  • 200g údeného Tempehu
  • 1/2 hlávky karfiolu
  • 1 ks stredne veľkej mrkvy
  • 1/2 šálky hrášku
  • štipka morskej soli
  • 1 čl muškátového orieška
  • 3 pl Arrowrootu – maizena
  • 3 pl sójového mlieka
  • 3 pl Johsen Shoyu – sójovej omáčky
  • 3 šálky vody


Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a varíme 20 min. v osolenej vode. Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme malé kocky Tempehu, nastrúhanú mrkvu, podlejeme troškou vody a všetko podusíme 5–10 min. Potom pridáme uvarený karfiol, hrášok, trochu soli, muškátový oriešok a dusíme ďalších 10 min. Nakoniec zmes zahustíme maizenou a zjemníme sójovým mliekom. Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.

Podporuje element KOV – pľúca a hrubé črevo