0 ks tovaru
0 € s DPH
detail košíka
Telefonické objednávky
0911 112 296

Tempeh natural v cestíčku

Tempeh natural v cestíčku
Kategórie: Hlavné jedlá
Autor článku: Peter Planieta

  • 200g Tempehu natural
  • 2 pl Johsen Shoyu – sójovej omáčky
  • 1 dcl sezamového oleja
  • 1 pl kremžskej horčice
  • 4 pl hladkej špaldovej múky
  • 1/2 čl bylinkovej soli
  • 1 čl Arrowrootu (maizeny)
  • 1 dcl sýtenej minerálky alebo piva
  • štipka soli

Tempeh prekrojíme na polovicu – priečne aj pozdĺžne. Plátky Tempehu varíme 10 min. v cca 2dcl vody so sójovou omáčkou. Tempeh vyberieme z hrnca a necháme odkvapkať. Potom natrieme horčicou a polovice naspäť spojíme. Z minerálky (piva), múky, korenia, maizeny a soli urobíme cestíčko na obalovanie. Obalíme v ňom Tempeh, ktorý následne vysmažíme do ružova na oleji.
Správnu teplotu oleja zistíme keď do oleja vložíme koniec paličky a okolo nej sa začnú robiť bublinky. Iný spôsob - do oleja dáme koliesko mrkvy a keď vypláva na povrch, môžeme do oleja vložiť obalený Tempeh. Mrkvu v oleji necháme aj počas smaženia, pretože zabraňuje jeho prepaľovaniu.
 
Zdravé recepty
Vyhľadávanie

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfsmnt/hosting2_2/a/8/a8b79c40-b782-479b-96d6-ade94a442793/explore.sk/web/reset8/projects/www.planetanatur.sk/inc_page_left_facebook.php on line 57
© 2019 PLANETA NATUR       design by MMP       code by EXPLORE STUDIOS